WordPress tabanlı siteniz bir gün çökerse, saldırıya uğrarsa veya kullanmış olduğunuz eklenti ve güncellemeler sonucu sitenizde birtakım bozulmalar meydana gelirse ne yaparım diye düşündünüz mü?
Web sitenizin kesintiye veya saldırıya uğraması sonucu , bir çocuğunuz gibi özenle bakmış olduğunuz siteniz, tüm emeğinizin, çabanızın ve paranızın bir anda heba olmasına neden olabilir. Bu her an yaşanabilecek olan saldırılara ve olaylara karşı bir takım önlemler almak gerekir.
Bu makalemizde ani gelişebilecek olaylara veya saldırılara karşı web sitenizi güvende tutmanızı sağlayacak , yedekleme eklentilerinden bahsedeceğiz. Sitenizde yer alan paylaşımları ve bileşenleri en son haliyle kurtarmak , sizlere birçok avantajlar sağlayacaktır. Bu nedenle , sitenizin yedeklemesini ciddiye alın ve burada paylaşılan eklentilerden ücretsiz bir şekilde yararlanmaya çalışın.
Ücretsiz WordPress Yedekleme Eklentileri
UpdraftPlus WordPress Yedekleme Eklentisi
UpdraftPlus , yedeklemelerinizi kolaylaştırır. Şu anda aktif iki milyondan fazla kurulumla dünyanın en yüksek dereceli ve en popüler zamanlanmış yedekleme eklentisidir. Dosyalarınızı ve veritabanı yedeklerinizi buluta yedekleyin ve tek bir tıklamayla geri yükleyin!
BackWPup WordPress Yedekleme Eklentisi


BackWPup WordPress yedekleme eklentisi diğer eklentiler gibi sitenizde yer alan bileşenleri sağlıklı bir şekilde yedekler. Ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunmaktadır. 600.000+ etkin kurulum ile WordPress kullanıcıları tarafından tercih edilmiştir.
BackUpWordPress WordPress Yedekleme Eklentisi


BackUpWordPress, veritabanınız ve tüm dosyalarınız dahil olmak üzere tüm sitenizi size uygun bir programda yedeklemenizi sağlar. Ücretsiz olarak hizmet veren BackUpWordPress yedekleme eklentisi 200.000+ etkin kurulum ile WordPress kullanıcıları tarafından tercih edilmiştir.
WP-DBManager WordPress Yedekleme Eklentisi


Veritabanını optimize etmenize, onarmanıza, geri yüklemenize, yedekleme veri tabanını silmenize, tabloları bırakıp / boşaltmanıza ve seçilen sorguları çalıştırmanıza izin verir. Veritabanının yedeklenmesi, optimize edilmesi ve onarılması için otomatik zamanlamayı destekler. 100.000+ etkin kurulum ile WordPress kullanıcıları tarafından tercih edilmiştir.
BackupGuard WordPress Yedekleme Eklentisi


BackupGuard, WordPress tabanlı sitenizi yedeklemenin , geri yüklemenin ve taşımanın en kolay yolunu sizlere sunar. WordPress dosyalarınızı, veritabanınızı veya her ikisini yedekleyebilir ve geri yükleyebilirsiniz. 70.000+ etkin kurulum ile WordPress kullancıları tarafından tercih edilmiştir.
WP Database Backup WordPress Yedekleme Eklentisi


Tek tıklamayla kolayca veritabanı yedeklemesi oluşturabilir ve geri yükleme sağlayabilirsiniz. Ayrıca manuel veya otomatik yedeklemeler oluşturabilirsiniz. 60.000+ etkin kurulum ile WordPress kullanıcıları tarafından tercih edilmiştir.
WP Time Capsule WordPress Yedekleme Eklentisi


WP Time Capsule, değişiklikleri tespit etmek ve yalnızca değiştirilen dosyaları ve db girişlerini hesabınıza yedeklemek için bulut uygulamalarının yerel dosya sürüm sistemini kullanır. WP Time Capsule ile gerçek zamanlı yedekleme yapabilirsiniz, bu sayede artık sitenizi bir saat öncesine geri döndürebileceksiniz. Ayrıca, yedekleme aralığını her 6 saat veya 12 saatte bir veya günlük olarak değiştirebilirsiniz. 20.000+ etkin kurulum
ile WordPress kullanıcıları tarafından tercih edilmiştir.
WPBackItUp WordPress Yedekleme Eklentisi


WPBackItUp, ne kadar büyük bir siteniz olursa olsun, web sitenizin tamamının sıkıştırılmış bir yedeğini oluşturur. Yedeklemeniz doğrudan WordPress panonuzdan hızlı ve kolay bir şekilde indirilebilir. WPBackItUp her ayar, gönderim, yorum, revizyon, eklenti, tema, medya dosyası ve sadece tek bir tıklama ile yükleme yedeğini oluşturur. 20.000+ etkin kurulum ile WordPress kullanıcıları tarafından tercih edilmiştir.
WordPress yedekleme eklentileri arasında en iyisi bence UpdraftPlus. Zaten siz de ilk sırada bu uygulamadan bahsetmişsiniz. Ancak bu eklentiyi ücretli versiyonunu alarak kullanırsanız tam anlamıyla performans alabiliyorsunuz. Diğer türlü bir miktar faydasız kalabiliyor.
Yani ücretsiz versiyonlarının kısmı olarak kullanımı zaten söz konusu. imkanlar ölçüsünde pro sürümünü kullanmak gerekiyor.