Merhaba Blogsavar okuyucuları, bu yazımızda sosyal medya sitesi Facebook kullanıcılarının sıkça karşılaştığı sorunlar arasında yer alan spam konusunu ele alacağız. Konumuzun ayrıntılarına girmeden evvel bu spam ne olaki bir sorun olsun ve insanları meşgul etsin ? Öncelikle bunu anlatalım.
Spam Nedir?
Spam, insanlarla istemedikleri içerikler veya istekler ile iletişim kurmanın diğer bir yoludur. Yani tanıdığınız veya tanımadan eklediğiniz kişilerin sizlere çeşitli bağlantılar yoluyla ulaşması, etiketlemesi sonucu Facebook profillerinizin virüslenmesidir.
Facebook’ta Spamlar Nasıl Yayılır ?
Spam bazen kötü amaçlı bağlantılara tıklamak veya kötü amaçlı yazılım indirmek aracılığıyla yayılır. Diğer durumlarda, sahte hesaplarla insanların Facebook hesaplarına erişim sağlanarak spam gönderimi sağlanır.
Bu gibi sorunlardan kurtulmak o kadar kolay olmuyor. Eğer spam olduğunu anlamadığınız bir linke tıkladıysanız veya hesabınız istenmeyen gönderiler, etkinlikler veya sayfalar oluşturuyorsa, hem bu spamlardan kurtulmak hem de hesabınızı güvende tutmak adına aşağıdaki adımları uygulayın.
Eğer Facebook hesabınıza giriş yapabiliyorsanız, öncelikle şifrenizi değiştirmeniz gerekiyor. Facebook’ta eklediğiniz kişilerden birisi sizin spam olduğunu düşündüğünüz bir şeyi sürekli paylaşıyorsa, bu kişiyi arkadaşlıktan çıkarın, hatta engelleyin veya şikayet edin.
Facebook hesap hareketlerinizi inceleyin ve spam olanları kaldırın. Bunun yanında kapsamlı bir önlem almak için Facebook sayfanıza giriş yapın.
Ardından Ayarlar> Gizlilik Ayarları > Zaman Tüneli ve Etiketleme > yolunu takip ederek size sunulan seçenekler arasında yer alan “İnsanların senin gönderilerine eklediği etiketler Facebook’ta gözükmeden önce onayına sunulsun mu? sorusu ile “Etiketlendiğin gönderiler zaman tünelinde görünmeden önce onayına sunulsun mu? ” sorularını AÇIK olarak işaretleyin.


Bunun şöyle bir avantajı olacak. Bundan sonra spam içeren bir bağlantıda etiketlenmiş olsanız dahi izin vermediğiniz sürece bu profilinizde yayınlanmayacak.
Spam tarzı uygulama veya sayfaları silmenin bir diğer yolu ise kullanmış olduğunuz tarayıcınızın seçenekler bölümünde yer alan “Eklentiler” sekmesine gidip burada bulunan farklı türdeki sayfaları silmenizden geçmektedir.
Bir sonraki yazımızda buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın . Daha fazla içerik ve bilgi için blogumuza abone olmayı unutmayın.
teşekkürler bu bilgi iyi oldu
Tam da ihtiyacım olan bilgi ??Teşekkür ederim
Teşekkür ederiz yorumlarınız için
Gercekten faudali bir yazi olmus. Sahsim adina cok faydali oldu
Görselli anlatman daha da iyi olmuş, teşekkürler.
Merhaba Blogsavar Facebook üzerinde spam mesajlar atanlardan ve bizleri bu mesajlara etiketleyenlere karşı bu önlemi almalıyız. Bu arada Facebook içinde web siteleri de spam alınıyor bundan kurtulmanın yollarınıda yazarmısınız rica etsek.
Çok verimli bir çalışma olmuş teşekkürler. Bir de buna benzer bir soru sormak istiyorum. Benim blogumda yazdığım yazıları facebook sürekli olarak spam kabul ediyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim. Teşekkürler.
öğrendiğim iyi oldu
Bu güzel bilgiyi bizimle paylaşmanız iyi oldu arada spam yiyorum şimdi nedenini anladım tskler hocam
Tam da aradığımız konuydu, çünkü zaman zaman başımıza gelebiliyor. Facebook’ta spamdan kurtulma yolları hakkında bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkürler 🙂
Facebook çok kişi tarafından kullanılan bir sosyal ağ, spam konusunda uyarılarınıza teşekkür ederim.
Çok detaylı ve yararlı bilgiler için teşekkür ederim işime yaradı.
Facebook’ta spamdan kurtulma yollarını öğrendiğimiz içi oldu. Teşekkürler bilgi için.
Hepimizin yaşadığı sıkıntılar maalesef.
Teşekkürler sonunda kurtulabileceğim şu sorundan
[…] Facebook’ta Spamdan Kurtulma Yolları >>> Tıkla […]
Bu facebook spam olayını bir çok arkadaşım yaşadı. Sıkıntılı bir durum. Bu konuya bir çözüm getirdiğiniz için teşekkürederim.
Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Yorumunuz için teşekkür ederiz.